donderdag, 16. oktober 2008 - 17:35

10-jarig meisje met mes bedreigd

Raalte

Op zondag 12 oktober werd een 10-jarig meisje uit Raalte in de Schapenstraat bedreigd door een aantal jongeren. Het incident speelde zich tussen 12.00 en 12.10 uur af op de openbare weg voor het jongerencentrum. Dit heeft de politie donderdag 16 oktober bekendgemaakt.

Het meisje fietste langs het jongerencentrum. Op de parkeerplaats ervoor stonden circa twintig jongeren, verdeeld over twee groepen. Een jongen ging op de weg staan en hield het meisje tegen.

Vervolgens kwamen er ook andere jongens bij staan. Het meisje werd vastgehouden bij haar arm en de bagagedrager van de fiets. Er werden haar allerlei vragen gesteld en een van hen haalde een zakmes tevoorschijn, waarmee hij het meisje bedreigde.

Daarna liep hij weg, evenals de rest van de groep, waarvan een aantal gothic kleding en accessoires droegen. De jongen die het meisje tegenhield droeg een grote oorbel en had een piercing in zijn tong.

Ten tijde van het incident zijn er diverse automobilisten gepasseerd. De politie wil graag met deze bestuurders of andere getuigen in contact komen. Hen wordt verzocht te bellen met 0900-8844.
Provincie:
Tag(s):