dinsdag, 27. mei 2008 - 23:33

10 miljoen extra voor cultuur in Rotterdam

Rotterdam

De Rotterdamse Groen Links wethouder Orhan Kaya van Participatie en Cultuur heeft vandaag bekend gemaakt dat het Rotterdamse college 10 miljoen extra gaat besteden aan de sector cultuur in de periode 2009 – 2012. Dit is het resultaat van de voorjaarsretraite die vandaag en gisteren plaatsvond.

Drie weken geleden ontstond beroering in Rotterdam na het uitbrengen van het Cultuurplanadvies 2009-2012 van de Rotterdamse Raad voor Kunst & Cultuur.

De Raad adviseerde onder andere publiekstrekkers als de Kunsthal en het Gergievfestival in Rotterdam niet langer te subsidiëren gezien het beperkte budget voor de sector. Wethouder Kaya liet direct na het uitbrengen van het advies weten, dat het college op voorhand het advies op onderdelen niet zou opvolgen. Het betreft de voorgestelde adviezen ten aanzien van de subsidies van respectievelijk het Gergiev Festival, de Kunsthal, het Rotterdams Philharmonisch Orkest en de Festivals Dunya, Metropolis en Zomercarnaval.

Orhan Kaya liet weten blij te zijn met het resultaat. “Dit college is bereid te investeren in de kwaliteit van de stad. Cultuur is daarvoor in grote mate een bepalende factor�.

De Dienst Kunst en Cultuur gaat een verdelingsvoorstel opstellen voor de gelden. Dit wordt in september 2008 besproken in het college en vervolgens in oktober in de commissie Jeugd, Onderwijs en Cultuur. Begin november, tijdens de begrotingsbehandeling, worden het Cultuurplan en het bijbehorend budget vastgesteld door de gemeenteraad.
Provincie:
Tag(s):