maandag, 11. februari 2008 - 9:44

100 miljoen rozen voor Valentijn

Aalsmeer

Bij de bloemenveilingen van FloraHolland heerst deze week topdrukte. Valentijnsdag zorgt in de internationale bloemensector voor een piek in de verkoop van bloemen en planten. Op de zes vestigingen van FloraHolland worden in één week tijd ruim 100 miljoen rozen en bijna 90 miljoen tulpen verhandeld, naast miljoenen andere bloemen en planten.

Valentijn wordt niet alleen in Nederland gevierd. Ook in voor Nederland belangrijke exportlanden als Duitsland, Frankrijk, Engeland en Rusland is Valentijn bij uitstek de dag waarop mensen elkaar met een bloemetje verrassen.

Rozen voeren in de Valentijnsweek de boventoon. Op de zes bloemenveilingen van FloraHolland (Aalsmeer, Naaldwijk, Rijnsburg, Venlo, Bleiswijk en Eelde) worden deze week 100 miljoen stuks rozen verkocht in 500 verschillende soorten.
Ook tulpen zijn in de Valentijnsweek populair. Met bijna 90 miljoen stuks in één week tijd staat de tulp op de tweede plaats in de top vijf, vóór de chrysanten (vaak in gemengde boeketten), de lelies en de gerbera’s.
Bij de planten doen vooral bloeiende en met Valentijn-versieringen getooide groene planten het deze week goed. De planten-top drie wordt aangevoerd door de Phalaenopsis (potorchidee), met de potroos en bollen-op-pot als nummer twee en drie.
Categorie:
Tag(s):