zaterdag, 27. december 2008 - 17:48

1000 lopers voor kinderen in China

Heerenveen

Zaterdag ging de grootste business run van Nederland van start: goed duizend medewerkers van AEGON en hun partners en kinderen liepen in Heerenveen voor het goede doel. De verzekeringsmaatschappij organiseerde voor de vijfde keer een Right To Play Run. De opbrengst van deze sponsorloop gaat naar het Right To Play programma in China ‘Playing for Change’.

Het evenement startte om 9.45 uur in de Blauw-Wit Sporthal in Heerenveen waar Barbara de Loor en Olga Commandeur de warming up verzorgeden. Waarna om 10.00 uur het startschot het startshot werd gelost voor de 5 en 10 km en de KidsRun. De wandelaars gingen voor een parcours van 5 km.

De opbrengst van de vijfde Right To Play Run gaat naar het ‘Playing for Change’ programma in China. Dit programma richt zich op kwetsbare migrantenkinderen. De onderwijsvoorzieningen zijn, zeker op het platteland, onder de maat en er wordt nauwelijks aandacht besteed aan sociale en emotionele ontwikkeling. Right To Play wil het onderwijs aanvullen met modules waarmee kinderen spelenderwijs leren dat samenwerking, respect en vertrouwen belangrijk zijn, maar ook hoe ze een gezond leven kunnen leiden.

Right To Play is opgericht door oud schaatskampioen Johann Olav Koss. Het is een humanitaire organisatie die sport en spel inzet om de levens van kinderen in de meest achtergestelde gebieden ter wereld te verbeteren. Right To Play wordt hierin gesteund door vele atleet-ambassadeurs. Zij weten als geen ander wat sport voor je kan betekenen en ze zijn ook een rolmodel voor de kinderen in de projecten. Op dit moment is Right To Play actief in meer dan 25 landen in Afrika, Azië en het Midden-Oosten.

De Right To Play Run is de grootste business run in Nederland waar medewerkers van één bedrijf aan deelnemen. AEGON organiseert jaarlijks deze sponsorloop en is sinds 2004 sponsor van Right To Play. Eerder dit jaar doneerde AEGON één miljoen euro aan Right To Play. Hiervan zal 200.000 euro ook besteed worden aan het project ‘Playing for Change’ in China. AEGON-CNOOC in China zal bovendien medewerkers als vrijwilligers inzetten voor dit project. Deze vorm van sponsoring past goed in het verlengde van AEGON’s activiteiten als sportsponsor.
Provincie:
Tag(s):