woensdag, 11. juni 2008 - 13:02

10.000 euro gouden tip branden Alphen a/d Rijn

Alphen aan den Rijn

De gemeente Alphen aan den Rijn looft een beloning uit van € 10.000 voor de tip die leidt naar opheldering van de branden in De Thermen en het Scala-Limesgebouw. Het politieonderzoek heeft tot op heden niets opgeleverd. Duidelijk is dat beide branden zijn aangestoken. ‘Het college hecht eraan dat de oorzaak van de branden wordt opgelost’, meldt de gemeente.

Vorig jaar is Alphen aan den Rijn getroffen door twee grote branden: De Thermen, februari 2007, en het Scala-Limesgebouw, mei 2007. Het afbranden van zwembad De Thermen heeft veel mensen en zwemverenigingen gedupeerd.

Door de brand in het Scala-Limesgebouw is de oplevering van dit gebouw maanden uitgesteld. Duidelijk is dat beide branden zijn aangestoken. Uitgebreid onderzoek door de politie heeft tot nu toe niet geleid tot aanhouding van de daders.

Het college van de gemeente Alphen aan den Rijn wil dat de branden worden opgelost en heeft daarom, in overleg met de politie, besloten tot het uitloven van een beloning.

De beloning gaat naar diegene die de tip geeft die leidt tot aanhouding van de verdachte. De gebruikelijke regeling van justitie en politie voor tipgelden is van toepassing.

Tips kunnen doorgegeven worden aan politie Hollands Midden via telefoonnumer 0900 - 8844. De beloning geldt tot 30 juni 2008.
Provincie:
Tag(s):