zondag, 27. juli 2008 - 21:04

100.000 keer 'brommers kieken'

Lichtenvoorde

Zondag was het de laatste dag van het driedaagse Zwarte Cross Festival in het achterhoekse Lichtenvoorde. Tijdens de twaalfde editie van het festival werd het record aantal bezoekers wederom gebroken. Dit jaar kwamen maar liefst 100.000 mensen naar het 'rariteiten festival'. Het succes zit hem volgens de organisatie in de lage prijzen.

Vrijdag is het festival gratis toegankelijk en voor de zaterdag en zondag zijn de prijzen laag gehouden (17,50, en kinderen gratis tot 1.40m). Parkeren en toiletten zijn gratis, en de consumpties slechts 1,85 .

Ieder jaar stijgt het bezoekers aantal met maar liefst 70 procent. In het eerste jaar (1997) kwamen 1000 motorcross liefhebbers een weekend lang in de Achterhoek brommers kiek'n en zoep'n. Nu is dat het honderdvoudige. Per dag kan het 70 ha. grote terrein 50.000 bezoekers aan. Dus er zit nog een beetje rek in voor de komende jaren.

Zondag is traditioneel de drukste dag want dan staan de finales van de profs in de superklasse op het programma (hoofdprijs de gouden helm), powersteps, de altijd originele en spektaculaire specials, de brommerklasse, de gazonmaaiers en nog veel meer gemotoriseerd geweld.

Naast motorcrossen is er op het festivalterrein nog veel meer te doen zoals een kermis, een kinderparadijs, en op de diverse podia optredens van o.a.: Leaf, The Presidents of the USA (waarvan gitarist Andrew ook gaat meecrossen!), Normaal, Van Velzen, Clayborn e.v.a.

Iedereen aan wie de verslaggever van Blik Op Nieuws de vraag stelde: "Volgend jaar weer? antwoordde met een volmondig jaaaaa graag!"
Provincie:
Tag(s):