woensdag, 25. juni 2008 - 19:09

100.000 voertuigen op duurzame brandstof

In 2015 rijden 100.000 voertuigen in Noord Nederland op duurzame brandstoffen of ze zijn elektrisch aangedreven. Dat is het streven van de provincies Drenthe, Fryslân en Groningen. Het gaat niet alleen om auto’s, maar ook om vrachtwagens, bussen en boten.

De provincies willen allereerst een instrument ontwikkelen om verschillende biotransport-brandstoffen te screenen op duurzaamheid. Ook zullen de provincies hun eigen wagenparken verduurzamen. Daarnaast wordt duurzaamheid onderdeel van de aanbesteding van OV-concessies. Een nadere uitwerking van deze en zes andere acties om de 100.000 voertuigen te behalen staat in de ‘Toekomstagenda en Actieplan duurzame transportbrandstoffen Noord Nederland’.

Door het gebruik van groen/aardgas, bio-ethanol en biodiesel willen de noordelijke provincies een bijdrage leveren aan het verminderen van CO2 uitstoot en het verbeteren van de luchtkwaliteit. ‘Het 100.000 voertuigenplan’, zoals de Toekomstagenda en het Actieplan ook wel worden genoemd is een onderdeel van het Energieakkoord.
Provincie:
Tag(s):