dinsdag, 8. april 2008 - 21:26

100.000ste bezoeker ‘Het Terracotta Leger van Xi’an’

Assen

Het Drents Museum in Assen heeft dinsdag, haar 100.000ste bezoeker voor de tentoonstelling 'Het Terracotta Leger van Xi’an. Schatten van de eerste keizers van China' mogen ontvangen. Mevrouw Nieboer-Kuiper uit Leusden ontving uit handen van gedeputeerde Tanja Klip-Martin en museumdirecteur Michel van Maarseveen een bos bloemen, de catalogus van de tentoonstelling en een set miniatuur terracottabeelden.

Namens de Presenting Partner Rabobank ontving mevrouw Nieboer een foto van fotografe Marrigje de Maar. De afgelopen jaren ontving het Drents Museum gemiddeld 90.000 bezoekers per jaar. In 2004, het jaar waarin het Drents Museum zijn 150-jarig bestaan vierde, waren dat er maar liefst 135.000. Dat record zal dit jaar ruimschoots worden overtroffen.

De tentoonstelling in het Drents Museum mocht zich vanaf de eerste dag (2 februari jongstleden) in een overweldigende aandacht verheugen. “Assen is nog altijd dichterbij dan China�, blijken veel mensen uit alle delen van het land te denken en dat is zeker te zien als de Intercitytreinen op het station Assen weer aankomen. Elke dag ziet men in de Stationsstraat een grote stroom mensen richting het centrum van Assen lopen. Gemiddeld komen er ongeveer 10.000 bezoekers per week naar het museum; dat is inclusief de vele groepsarrangementen en het schoolbezoek. De reacties van de bezoekers na het zien van de tentoonstelling zijn onverdeeld zeer enthousiast.

Het Drents Museum is open van dinsdag tot en met zondag van 10.00 uur tot 17.00 uur. ‘Het Terracotta Leger van Xian’ is nog tot en met 31 augustus 2008 te zien. Het Drents Museum is óók op maandag 5 mei (bevrijdingsdag) en maandag 12 mei (2de Pinksterdag) open. Het museum is tevens op Koninginnedag en Hemelvaartsdag geopend.
Provincie:
Tag(s):