zondag, 14. september 2008 - 11:33

102 aanhoudingen bij hardcoreparty

Assen

Tijdens een hardcoreparty die zaterdagnacht in de TT-hall is gehouden, heeft de politie 102 mensen aangehouden. In bijna alle gevallen ging het om het bezit van drugs. Van de aangehouden verdachten kregen er 70 een snelrechtdagvaarding mee. Dit heeft de politie zondag laten weten.

Een aantal verdachten, in het bezit van een gebruikershoeveelheid softdrugs, kon hiervan afstand doen, waarmee de zaak was geseponeerd.

Bij de aanhouding van minderjarige verdachten, die in het bezit van harddrugs waren, wordt een proces-verbaal opgemaakt. Deze verdachten gaan een apart traject in.

De drugs die het meest zijn aangetroffen zijn XTC en Speed. In mindere mate was er sprake van bezit van GHB en cocaïne. In een enkel geval werd heroïne aangetroffen.

Een verdachte is aangehouden voor poging tot zware mishandeling. Hij was de EHBO-post binnengebracht, vermoedelijk onder invloed van GHB en alcohol. Toen hij weer bijkwam, ging hij door het lint. Hij is ingesloten en zal later worden verhoord.

Bij de controle tijdens dit evenement heeft de politie samengewerkt met de securitydienst van de organisatie en andere hulpdiensten. De aan- en afvoer van de bezoekersstroom heeft niet tot problemen geleid.
Provincie:
Tag(s):