donderdag, 17. april 2008 - 9:48

11e Friese Sleepbootdagen

Woudsend

Op 25, 26 en 27 april vinden in Woudsend alweer voor 11e keer de Friese Sleepbootdagen plaats. Dit 2-jaarlijkse evenement wordt georganiseerd door de commissie Woudsend Aktief. Hiermee wordt aan een groot publiek de mogelijkheid gegeven te genieten van een stuk cultureel erfgoed, en kennis te maken met het dorp Woudsend.

Ruim 70 sleepboten en opduwers zullen hun opwachting maken aan de Eewal, met evenzoveel eigenaren die graag hun trotse bezit laten zien en er vaak hele boeiende verhalen over kunnen vertellen. Als de omstandigheden het toelaten behoort een rondvaart met een oude sleper ook tot de mogelijkheden. De opduwers zullen op zaterdag en zondag demonstreren hoe deze kleine schepen in vroeger tijden gebruikt werden om vrachtschepen voort te duwen.

Op vrijdag wordt het festijn geopend met een verrassingsact, waarna burgemeester Reitsma van Wymbritseradiel bekend zal maken wie zich dit keer ‘Sleepbootschipper van het jaar’ mag noemen. Daarmee wordt een dorpsgenoot geëerd die zich langere tijd ingezet heeft voor de gemeenschap.
Provincie:
Tag(s):