dinsdag, 13. mei 2008 - 18:32

12 Europa-vlaggen voor burgemeester Out

Assen

Burgemeester Out van de gemeente Borger-Odoorn krijgt het druk de komende periode. Tijdens het symposium ‘Europa, dichterbij dan je denkt’ kreeg de kersverse burgemeester in het provinciehuis 12 Europa-vlaggen overhandigd. 1 voor de gemeente Borger-Odoorn en 11 om uit te reiken aan zijn collega-burgemeesters in Drenthe. Hij beloofde de vlaggen persoonlijk af te leveren. Het symposium vond afgelopen vrijdag, op de Dag van Europa, plaats in het provinciehuis te Assen. Het Drents Europa Netwerk (DrEUn), initiator van het symposium, wil onder andere op deze manier Europa onder de aandacht te brengen.

DrEUn is een werkgroep van Drentse statenleden die zorgdraagt voor uitwisseling van kennis en ervaring op het gebied van Europa en Europees beleid. DrEUn is van mening dat Europa kansen biedt voor Drenthe en wilde daarom deze dag van Europa niet zonder meer voorbij laten gaan.

Tijdens het symposium, dat ondanks de vakantieperiode toch nog druk bezocht werd, gaven gedeputeerde Rob Bats, CDA Europarlementariër Esther de Lange, burgemeester van Emmen Cees Bijl en Jaap Brakke van het Drents museum, onder leiding van dagvoorzitter Peter Bennema, hun visie op Europa. De sprekers waren het erover eens dat Europa inderdaad al dichterbij is dan menigeen denkt, maar dat dit concreter onder de aandacht van de Nederlandse burger gebracht mag worden. Esther de Lange benadrukte het belang van vreemde talen in het onderwijs.
Provincie:
Tag(s):