vrijdag, 11. april 2008 - 9:49

12 jongeren pleegden jarenlang vernielingen

Joure

Joure werd al een paar jaar geteisterd door vernielingen waarvan de politie geen aanwijzingen had wie het gedaan zou hebben. Dankzij getuigenverklaringen van inwoners van Joure zijn er nu zo’n 12 jongeren als verdachte verhoord. Er zal nog een aantal jongeren worden aangehouden en verhoord in deze zaak.

Sinds december 2006 tot februari 2008 zijn er in Joure onder meer vernielingen aangericht aan de school Lyts Luchtveld, sporthal De Stuit, de klok aan de Midstraat, meerdere bushokjes, ruiten op de Helling en De Stelle, eem ruit van het Sociaal Cultureel Centrum Miks, supermarkt Jombo en meerdere afvalbakken.

Vanaf februari 2008 zijn er al 12 jongeren aangehouden tussen de 14 en de 19 jaar en verhoord. Het exacte schadebedrag is nog niet bekend, maar op de grond van de huidige gegevens zal dit naar verwachting in de tienduizenden euro’s op gaan lopen.

Het onderzoek zelf is nog steeds lopende er moeten dan ook nog een aantal jongeren worden aangehouden en verhoord. Na afronding van het strafrechtelijke deel zal de schade in overleg met de gemeente worden verhaald op de verdachten, dan wel hun wettelijke vertegenwoordigers.

De politie heeft in het onderzoek gebruik kunnen maken van getuigenverklaringen van inwoners van joure. Daarmee was het mogelijk verschillende zaken op te lossen. Poltitie en gemeente zien dit als een positieve ontwikkeling waar het gaat om de betrokkenheid van burgers bij het in stand houden van de sociale veiligheid in de gemeente.
Provincie:
Tag(s):