dinsdag, 7. oktober 2008 - 20:06

1200 kilo softdrugs gevonden bij controle

Amsterdam

Een grootscheepse controle in stadsdeel Bos en Lommer leidde maandag 6 oktober tot spectaculaire drugsvangsten. Niets ontsnapte aan de aandacht van de samenwerkende partijen. Politie, de gemeentelijke- en rijksbelastingdienst, Inspectie Verkeer en Waterstaat en het Gemeentelijk Vervoers Bedrijf zijn zeer tevreden met het resultaat. De controle vond plaats op het Jan van Schaffelaarplantsoen, tussen twee uur ’s-middags en elf uur ’s-avonds.

- Met inzet van de “catchken� konden 14 personen worden aangehouden die nog een boete of gevangenisstraf hadden open staan. Ook werd een man aangehouden voor overtreding van de opiumwet. Bij een huiszoeking werden bij hem ongeveer 1200 kilo softdrugs aangetroffen.

- Daarnaast werden nog drie personen aangehouden omdat zij in het bezit waren van drugs. Waardevolle spullen waaronder dure horloges zijn in beslag genomen.

- Controle door Verkeer en Waterstaat leidde tot 17 staandehoudingen onder taxichauffeurs. Twee keer is een boeterapport opgemaakt voor het niet invullen van de werkmap. Een keer is een vergunningsbewijs ingenomen en een boete voor het lekken van diesel.

- De Gemeentelijke Belastingdienst kon per pin 18.854 euro innen. De Rijksbelastingdienst kon 17.691 euro innen. Ook legden zij gezamenlijk beslag op 22 auto’s.


- Beide belastingdiensten maakten samen gebruik van een eigen “catchken�.


- Door controleurs van het Gemeentelijk Vervoers Bedrijf werden op de Burgemeester de Vlugtlaan ongeveer 3200 mensen gecontroleerd. Het vervoersbedrijf in samenwerking met de politie hebben 198 boetes uitgeschreven. Een persoon gaf een valse naam op.
Provincie:
Tag(s):