zaterdag, 16. februari 2008 - 3:34

1200 ton wegend viaduct A67 verplaatst door spectaculaire actie

Veldhoven

Afgelopen nacht is een 1200 ton wegend viaduct verplaatst door een spectaculiare actie. Aannemer Heijmans, die in opdracht van Rijkswaterstaat de A2/A67 Randweg in Eindhoven vernieuwt, heeft met zogeheten carriers het loodzware viaduct zo'n 100 meter verplaatst.

Heijmans heeft het verplaatsen van het viaductdek uitbesteed aan de in zware en bijzondere transporten gespecialiseerde firma Sarens. Sarens zette op haar beurt vier computergestuurde 48-wielige platformwagens in. Met uiterste preciesie hebben zij het brugdek op een werklokatie langs de snelweg verplaatst, waar het dek in ongeveer anderhalve week zal worden gesloopt. Ten tijde van de verplaatsing was de snelweg A67 in de nacht van vrijdag op zaterdag in beide richtingen zo'n 10 uur afgesloten.

De werkzaamheden zijn nodig vanwege de verbreding van de Randweg Eindhoven. De snelwegen rond Eindhoven worden vernieuwd over een traject van 17 kilometer tussen de knooppunten Batadorp en Leenderheide. Beide knooppunten en knooppunt De Hogt en de Poot van Metz worden omgebouwd. Door scheiding van hoofdrijbanen en parallelrijbanen (4x2) wordt het doorgaande bovenregionale verkeer gescheiden van het lokale/regionale verkeer met bestemming Eindhoven en omgeving. Dat is belangrijk om een zo goed mogelijke doorstroming mogelijk te maken.
Provincie:
Tag(s):