donderdag, 1. mei 2008 - 12:12

13 en 14 oktober: Eerste Zakenfestival Almere

Almere

Op 13 en 14 oktober 2008 vindt voor de eerste keer in de geschiedenis het Zakenfestival Almere plaats. De gemeente Almere, de Vereniging Bedrijfskring Almere (VBA), de Kamer van Koophandel Gooi, Eem- en Flevoland, de WTC Almere Association en Almere City Marketing bieden samen een aantrekkelijk en gevarieerd programma.
Dit meldt de gemeente Almere op haar site.

De vijf partijen willen met dit zakenfestival verschillende doelen bereiken. Ten eerste willen zij aan het bedrijfsleven in de regio laten zien dat Almere inmiddels een aantrekkelijke zakenstad geworden is, met gevarieerde vestigingsmogelijkheden, een toenemend aantal zakelijke locaties en een innovatief bedrijfsleven. Ten tweede willen zij de lokale en regionale zakelijke netwerken versterken en vergroten.

Het programma bestaat uit de samenvoeging van een aantal bestaande evenementen, die de partijen voorheen afzonderlijk organiseerden, aangevuld met nieuwe programmaonderdelen. Zo brengt de VBA haar tweejaarlijkse beurs ABC-dagen onder de nieuwe naam “VBA Zakenbeurs� in het festival onder. De gemeente zal een activiteit voor de vastgoedsector organiseren.
De Kamer van Koophandel en het WTC bieden enkele seminars aan. Onder regie van Almere City Marketing reikt wethouder Martine Visser de Horecaprijs Almere uit aan het beste zakenrestaurant van Almere. Er is ook plaats voor cultuur en entertainment. In juni wordt het volledige programma bekend gemaakt.

Het projectmanagement van het Zakenfestival Almere is in handen van de Zakenpartner, een advies- en organisatiebureau dat zich onlangs in Almere heeft gevestigd en dat de drijvende kracht is achter het succesvolle Zakenfestival Rotterdam. De Zakenpartner zorgt voor een samenhangend programma en neemt de sponsorwerving voor zijn rekening. Het beursmanagement is in handen van het VBA bureau in samenwerking met Fuser Communications.
Provincie:
Tag(s):