vrijdag, 7. november 2008 - 16:02

13 November Nationale Dag van Respect 2008

Breda

In navolging van twee succesvolle jaren in 2006 en 2007, staat op 13 november 2008 opnieuw respect centraal tijdens de derde nationale Dag van Respect. Deze dag vormt het feestelijk slot van een lestraject dat momenteel door 100.000 kinderen op 2.000 basisscholen wordt gevolgd, en door een groeiend aantal scholieren van de middelbare school.

De Stichting Dag van Respect wil bij jongeren het vermogen ontwikkelen om met een respectvolle houding in het leven te staan. Een samenleving waarin iedereen openstaat voor de wereld om zich heen. Waarin mensen elkaar en hun omgeving respecteren. Elk jaar worden betrokken Nederlanders (BN’rs) uitgenodigd om op de ochtend van de Dag van Respect hun persoonlijke verhaal over respect te vertellen.

Dit jaar hebben zich bijna 600 gastsprekers aangemeld. Hieronder bekende namen zoals de ministers Bos, Vogelaar, Cramer, Hirsch Ballin, acht staatssecretarissen, 20% van alle burgemeesters in Nederland, tv persoonlijkheden zoals Frits Sissing, Fabienne de Vries, Toine van Peperstraten, Frits & Barbara Barend, Olympische sporters maar ook tal van leiders van maatschappelijke instellingen, brandweerlieden en politieagenten.

Stichting Dag van Respect is een initiatief van rabbijn Awraham Soetendorp en ir. Jack van Praag. De rabbijn heeft in zijn loopbaan ervaren dat juist kinderen zich graag inzetten voor een betere wereld.
Provincie:
Tag(s):