donderdag, 3. juli 2008 - 18:11

13 reltrappers PSV-FC Twente opgepakt

Eindhoven

De politie heeft de afgelopen dagen in totaal 13 verdachten aangehouden omdat ze zich hadden misdragen na de voetbalwedstrijd PSV-FC Twente op 13 april of na de huldiging van PSV een week later.

Het gaat om negen mannen uit Eindhoven (in leeftijd varierend van 19 tot 30 jaar), twee Veldhovenaren (22 en 31 jaar), een man uit Asten (27 jaar) en een 26-jarige man uit Geldrop. Een 14e verdachte zit nog in het buitenland, maar de politie weet om wie het gaat en zal hem ook aanhouden.

Na de voetbalwedstrijd PSV-FC Twente op zondag 13 april ontstonden vechtpartijen, waarbij politiemensen werden belaagd en mishandeld. Die dag werden daarvoor al de nodige mensen aangehouden, waarvan er uiteindelijk 17 zijn voorgeleid bij de rechter-commissaris. De politie heeft de afgelopen maanden verder onderzoek verricht naar wie er nog meer bij de rellen betrokken waren. Dat heeft afgelopen dinsdag en woensdag geleid tot de aanhouding van zeven verdachten. Zij werden herkend op basis van camerabeelden en observaties.

Ook tijdens de huldiging van PSV, op zondag 20 april, ontstonden vechtpartijen. Ook daarbij werden politiemensen belaagd en mishandeld. Hiervoor werden afgelopen dinsdag en woensdag zes verdachten aangehouden. Uit onderzoek is gebleken dat vrijwel alle verdachten onder invloed van alcohol en/of drugs waren toen ze bij de ongeregeldheden betrokken waren.

De dertien mannen hebben een dagvaarding gekregen en zijn daarna heengezonden. Zij moeten, samen met de zeventien eerder aangehouden verdachten, binnenkort voor de politierechter verschijnen.
Provincie:
Tag(s):