zondag, 6. januari 2008 - 16:59

14-jarige geweldslachtoffer discriminatie

Drachten

De politie zoekt getuigen van de ergerlijke mishandeling en discriminatie van een 14-jarige jongen uit Drachten. Hij werd donderdagavond omstreeks 21.30 uur op het Sander Israelplein door een groep jongeren geschopt en geslagen. Zaterdagochtend deed hij op het bureau aangifte.

Het slachtoffer fietste donderdagavond op het plein een grote groep jongeren in de leeftijd van 16 á 17 jaar voorbij. Eén van hen beledigde hem grof en riep vervolgens: “Zwarte, ga terug naar je eigen land.� Vervolgens kwamen vijf á zes jongeren uit de groep op de aangever af en schopten hem met zijn fiets omver. Daarna werd hij geschopt en geslagen op zijn armen, benen en hoofd.

Hij liep blauwe plekken en schaafwonden op. Het slachtoffer wist op de fiets weg te komen. Wel werd hij door een aantal van de groep nog achtervolgd op de bromfiets tot aan de Lawei.

Het slachtoffer kon van enkelen van de groep een signalement geven. Het betrof vermoedelijk hardcore fans, daar een aantal van de groep een zwart bomberjack met het opschrift MOH (Masters Of Hardcore) op de rugzijde droeg. Eén van hen was een jongen met een opvallende plek op de linkerkant van zijn gezicht en een opvallend kapsel. De ene zijde was opgeschoren en aan de andere kant was het blonde haar langer. Hij had oorringen in en droeg een zwart bomberjack. Een andere knaap was gekleed in een donkere joggingbroek en had blauwe ogen en donker haar. Een deel van de groep, mogelijk afkomstig uit Burgum, reed op zwarte brommers, geen scooters.

De politie vraagt iedereen die iets gezien of gehoord heeft of anderszins klaarheid kan brengen in deze zeer ernstige zaak, zich te melden bij de politie Fryslân op telefoonnummer 0900 8844. Informatie wordt uiteraard vertrouwelijk behandeld. Of geef uw informatie door aan Meld Misdaad Anoniem, telefoonnummer 0800 7000.
Provincie:
Tag(s):