zaterdag, 29. november 2008 - 12:34

14-jarige knapen met nepvuurwapen opgepakt

Almere

Surveillerende agenten arresteerden vrijdagavond 28 november twee 14-jarige knapen uit Almere bij een bushalte in Tussen de Vaarten Noord, nadat zij met een niet van echt te onderscheiden neppistool stonden te zwaaien.

Rond 20.50 uur zag een voorbijganger hoe twee jongens met baseball-
petjes, handschoenen en capuchon, bij een bushalte een pistool te voorschijn haalden en dit aan elkaar lieten zien. De getuige aarzelde geen seconde en sloeg alarm via 1-1-2.

Meerdere eenheden snelden naar de bewuste bushalte en arresteerden het tweetal. Bij de fouillering van één van de verdachten werd een niet van echt te onderscheiden zwart pistool aangetroffen.

De ouders zijn in kennis gesteld van de insluiting van hun minderjarige kinderen. Het overvallenteam van District Zuid onderzoekt of het wapen of de twee jongens mogelijk betrokken zijn bij overvallen.
Politie Flevoland is bijzonder blij met deze 1-1-2 melding en gaat ook deze getuige in het zonnetje zetten.

Politie Flevoland schonk dit jaar al meerdere malen breeduit aandacht aan de nepwapens via het regionale opsporingsprogramma Bureau Flevoland en andere media. Veelal worden de niet van echt te onderscheiden en griezelig gedetailleerde pistolen, revolvers, shot-guns, machinepistolen en geweren in het buitenland gekocht.

In Nederland zijn al deze voor afdreiging geschikte speelgoedwapens verboden. Alleen al het in bezit hebben van een nepvuurwapen is voldoende voor een fikse geldboete of gevangenisstraf.
Provincie:
Tag(s):