zondag, 24. augustus 2008 - 13:03

15 editie Mystery Land succesvol verlopen

Vijfhuizen

Mystery Land, het oudste dancefestival van Nederland, heeft zaterdag 60.000 bezoekers naar het Floriadeterrein in Haarlemmermeer getrokken. Het evenement was uitverkocht. De gemeente Haarlemmermeer, organisator ID&T en de hulpverleningsdiensten uit de regio Kennemerland zijn tevreden over de manier waarop het evenement is verlopen.

Het festival beleefde zijn derde lustrum. Het werd voor de zesde keer op rij in de Haarlemmermeer georganiseerd. Ruim 150 dj's en acts waren te zien en te horen op negentien verschillende podia. Tiësto, Fedde Le Grand, Joost van Bellen, Lex Empress, David Guetta, Marco V, Richie Hawtin, Pinky en Lennart, Tocadisco, Laidback Luke, Dr Lektroluv, Cavia de Luxe, Alex van Oostrum, Roger Sanchez en vele anderen vertoonden hun kunsten tijdens deze jubileumeditie.

Vanwege de te verwachten drukte was een aantal extra maatregelen getroffen om het terrein toegankelijker te maken voor de vele tienduizenden bezoekers. Het hierdoor beoogde effect werd bereikt, want grote verkeersproblemen hebben zich niet voorgedaan. Ook tijdens het festival bleven grootschalige incidenten uit. ID&T had ongeveer 250 beveiligingsmedewerkers ingezet.

De politie hield toezicht op de algehele veiligheid op en rond het festivalterrein. In totaal werden 33 personen aangehouden; vijftien personen vanwege drugsgerelateerde delicten, elf personen omdat zij zich zonder geldig toegangsbewijs op het festivalterrein bevonden en vijf personen vanwege andere strafbare feiten zoals diefstal. Twee personen zijn in verzekering gesteld wegens mishandeling. Hiervan waren, bij twee verschillende incidenten, een beveiliger en een bezoeker het slachtoffer.

EHBO-medewerkers meldden dat zij gedurende de hele dag vele honderden hulpaanvragen kregen. Het overgrote deel betrof klachten over blaren, insectenbeten en hoofdpijn. In verband met eventuele geluidsoverlast werden tijdens het festival regelmatig metingen verricht. Daarbij bleek dat het aantal decibellen onder het vastgestelde maximum bleef.
Provincie:
Tag(s):