maandag, 4. februari 2008 - 12:07

15 februari 2008 Warme Truiendag

Scheemda

De Warme Truiendag is elk jaar op of rond 16 februari, de dag waarop in 2005 het Kyoto-protocol in werking trad. In 2008 is gekozen voor de werkdag die het dichtst bij deze datum ligt: vrijdag 15 februari. De bedoeling van het Kyoto protocol is om de uitstoot van broeikasgassen, die leiden tot klimaatverandering, wereldwijd te verminderen.

De dag herinnert iedereen aan de afspraken van het verdrag: ook in Nederland moet de uitstoot van broeikasgassen verminderen.

Het Klimaatverbond roept samen met Z@APP op Nederland 3, iedereen in Nederland op om vrijdag 15 februari 2008 mee te doen aan de Warme Truiendag. Ga die dag in een warme trui naar school of kantoor en vraag de directie de verwarming enkele graden lager te zetten. De verwarming één graad lager betekent 7% minder energieverbruik en dus 7% minder CO2-uitstoot. Hiermee kun je het klimaat sparen zonder comfortverlies. Lees op www.warmetruiendag.nl meer over hoe je deze dag op school en op kantoor nog meer kunt aankleden en invulling geven.
Provincie:
Tag(s):