dinsdag, 1. juli 2008 - 16:20

15-jarige verdachte van verkrachting aangehouden

Asperen

De politie heeft maandag een 15-jarige jongen uit Leerdam aangehouden. Hij wordt er van verdacht op 29 april van dit jaar een 9-jarig meisje in Asperen te hebben verkracht.De jongen is overgebracht naar het politiebureau. Daar wordt hij door rechercheurs verhoord.

De ouders van het 9-jarige slachtoffer zijn inmiddels van de aanhouding op de hoogte gesteld. Over inhoudelijke zaken betreffende het onderzoek kunnen op dit moment nog geen nadere mededelingen worden gedaan.

Tijdens het onderzoek naar de verkrachting heeft de politie veel tips gekregen. Die tips kwamen binnen naar aanleiding van een oproep in het programma Opsporing Verzocht en berichtgeving via TV Gelderland en SBS6.

Ook zijn in de omgeving van Asperen posters verspreid met daarop de compositietekening en een tekening van het T-shirt dat de dader droeg, die met behulp van het slachtoffer zijn gemaakt.

Op 30 april was in verband met deze verkrachting een 16-jarige jongen uit Leerdam aangehouden. Gedurende het onderzoek is gebleken dat deze jongen niets met de verkrachting te maken had.
Provincie:
Tag(s):