dinsdag, 6. mei 2008 - 21:40

150 'oude' deelnemers aan Smokkelrit

Tilburg

Traditioneel vindt op Tweede Pinksterdag (12 mei a.s.) de oldtimerrit Tilburg -Turnhout plaats. De organisatie ligt in handen van de stad Turnhout en de gemeente Tilburg. Tussen deze steden bestaat een intensieve samenwerking. De rit is bedoeld voor alle auto's van 25 jaar en ouder. De belangstelling voor deelname is elk jaar erg groot. De verwachting is dan ook dat er honderd vijftig oldtimers deelnemen aan deze rit die vooral bekend staat als de Smokkelrit.

De stoet vertrekt vanuit het stadspark in Turnhout en gaat via mooie binnenwegen naar het eindpunt op parkeerterrein Stappegoor (voor het IJssportcentrum). Bij aankomst kunnen belangstellenden deze fraaie auto´s bewonderen onder het genot van een drankje en muziek. Tevens vindt er dit jaar een autoshow plaats.

Bewonderaars kunnen oldtimers en huidige modellen van het merk Mercedes bezichtigen. Deze oldtimers zijn beschikbaar gesteld uit de particuliere verzameling van de heer Theo Huet uit België. De nieuwe wagens zijn beschikbaar gesteld door Autobedrijf Ruttchen (Mercedesdealer). Onder alle deelnemende auto´s kiest een deskundige jury, dit jaar voor het eerst, de mooiste oldtimer. Aansluitend vindt de prijsuitreiking plaats.
Provincie:
Tag(s):