dinsdag, 20. mei 2008 - 20:42

15de editie van het G-voetbalweekend

Tilburg

Van vrijdag 30 mei t/m zondag 1 juni organiseert de gemeente Tilburg de 15de editie van het G-voetbalweekend. Het toernooi wordt gespeeld op het terrein van Amarant aan de Bredaseweg 375 te Tilburg. Tijdens het evenement staat samenspel tussen mensen met én zonder beperking centraal. Met 550 verwachte deelnemers en ruim 3.000 toeschouwers is dit
het grootste G-voetbalevenement van Nederland.

Het is 15 jaar geleden allemaal begonnen met een toernooi tussen enkele teams van zorginstelling Amarant. In de loop der jaren heeft het evenement, dat inmiddels zowel in Tilburg als daarbuiten een begrip is geworden, een aanmerkelijke groei doorgemaakt. Tijdens het evenement komen mensen met een verstandelijke of motorische beperking met elkaar in contact. Met verschillende mixtoernooien komt de integratie tot stand met deelnemers zonder een beperking. Het toernooi is een onderdeel van het gemeentelijk sportbeleid 'Niemand Buitenspel', wat in het teken staat van een grotere sportdeelname door alle Tilburgers.

Tijdens het weekend bezoeken beroemde (ex)-voetballers zoals Hans van Breukelen, Hans Kraay jr. en Patrick Lodewijks het evenement om de deelnemers aan te moedigen. Bekende artiesten zoals de Bad Brothers, Michael Humblé en Wesley maken het feest compleet met een muzikaal optreden.
Provincie:
Tag(s):