maandag, 12. mei 2008 - 12:12

16 aanhoudingen op “Fantasy Island�

Oldenzaal

Op het recreatiepark “Het Hulsbeek� aan de Bornsedijk in Oldenzaal heeft op zondag 11 mei tussen 12.00 uur en 22.30 uur, het muziekfestival met de naam “Fantasy Island� plaatsgevonden. Tijdens dit festival is bij de toegang tot het terrein gecontroleerd op drugsbezit, 16 personen zijn aangehouden.

Het muziekfestival dat ruim 4500 bezoekers trok is, op wat kleine schermutselingen na, over het algemeen goed verlopen. Tijdens het festival is bij binnenkomst op drugsbezit gecontroleerd. Hiervoor zijn twee drugshonden ingezet. Bij ongeveer 60 procent van de bezoekers sloegen de honden aan.

Gedoogbeleid tijdens de controle was gesteld op een gebruikershoeveelheid*, had men meer drugs bij zich, dat volgde aanhouding en werd proces-verbaal opgemaakt. In totaal zijn 16 personen aangehouden, de hoogste score 11 XTC-pillen. Alle drugs, voornamelijk Wiet, Speed, XTC en Cocaïne, is ingenomen en zal worden vernietigd.

*Gebruikershoeveelheid tijdens dit festival: 3 pillen of 5 gr wiet of 0,5 gr harddrugs. Bij het aantreffen van deze hoeveelheden werd alleen de drugs in beslag genomen, daarboven werd tevens proces-verbaal opgemaakt.
Provincie:
Tag(s):