vrijdag, 15. augustus 2008 - 20:32

16de editie Lowlands van start

Biddinghuizen

Vrijdagmiddag om 13:00u gingen de poorten van evenemententerrein Walibi World open voor de zestiende editie van A Campingflight to Lowlands Paradise. De 55.000 bezoekers van het uitverkochte festival kunnen drie dagen lang genieten van alternatieve muziek, theater, comedy, literatuur, film, literatuur en kunst.

Al vanaf donderdagmiddag stonden de eerste bezoekers voor de poorten van de zeven campings die het festival telt. De bezoekersstroom werd zonder noemenswaardige problemen verwerkt. Veel bezoekers gaven gehoor aan de oproep met het openbaar vervoer te komen en daardoor ontstonden slechts een paar korte files.

Vrijdagmiddag begon Lowlands met een spoken word optreden van Henry Rollins en de spectaculaire theatershow 'Vielfalt' van Jakop Ahlbom. Andere artiesten die vrijdag op het programma staan zijn ondermeer The Kooks, Anouk, DJ Promo, Scapino Ballet, Junkie XL, Claw Boys Claw en Toneelgroep Amsterdam. Bovendien vinden de eerste colleges van het wetenschapsprogramma 'Lowlands University' plaats en staat een pianoconcert van Christiaan Kuyvenhoven op het programma.

Lowlands besteedt ook dit jaar veel aandacht aan het milieu. "Het is een illusie om te denken dat een grootschalig festival als dit klimaatneutraal kan zijn, maar we doen op alle vlakken ons best om zo groen mogelijk te werken", aldus festivaldirecteur Eric van Eerdenburg. Concrete maatregelen zijn het gebruik van biologisch afbreekbare bekertjes, een eigen vuilverwerkingsysteem en het gebruik van 'grijs' water voor toiletten. Bovendien krijgt iedere bezoeker bij binnenkomst een grote 'TRASH-bag' voor afval. Ook zijn er dit jaar veel biologische cateraars op het festivalterrein te vinden. Programma inhoudelijk is er ook aandacht voor het milieu. Eén van de Lowlands University colleges wordt verzorgd door Professor Braungart die momenteel wereldwijd bekendheid geniet met zijn 'cradle-to-cradle' principe waarbij het streven is dat ieder product 100% herbruikbaar is, dan wel duurzaam verwerkt kan worden.
Categorie:
Tag(s):