zondag, 23. november 2008 - 19:42

17-jarige aangehouden na ongeluk met vuurwerk

Beek en Donk

De politie heeft zaterdag rond 21.00 uur in zijn woning in Beek en Donk een 17-jarige jongen aangehouden. Zaterdagmiddag rond 16.30 uur heeft de politie een 14-jarige jongen uit Beek en Donk verhoord in het ziekenhuis in Helmond. De jongen was daar opgenomen omdat hij gewond was geraakt. Hij liep verwondingen op toen hij zelfgemaakt vuurwerk tot ontploffing bracht.

In de woning van het slachtoffer werd vuurwerk gevonden. Dit is in beslag genomen. Uit onderzoek bleek dat waarschijnlijk een vriend van het slachtoffer de ingrediënten voor het zelfgemaakte vuurwerk geleverd had. De agenten gingen naar de woning in Beek en Donk van deze vriend. De ouders gaven toestemming om op zijn kamer te kijken.

Hier vond de politie een doos met ruim 1400 stuks knalvuurwerk, los kruit en een viertal bibiguns. Alle voorwerpen zijn in beslag genomen ter vernietiging. De jongen is aangehouden en meegenomen naar het bureau voor verhoor. De politie onderzoekt nog de toedracht van de ontploffing met het zelfgemaakte vuurwerk. Het slachtoffer ligt nog in het ziekenhuis.
Provincie:
Tag(s):