vrijdag, 2. mei 2008 - 8:27

17-jarige jongen komt om bij ongeval

Alblasserdam

Een 17-jarige jongen uit Alblasserdam is donderdagavond 1 mei rond half tien ’s avonds om het leven gekomen. Een 37-jarige automobilist uit Alblasserdam wilde vanaf de Plantagelaan linksaf de Brunel inrijden. Voor die splitsing bevindt zich een zebrapad met een vluchtheuvel.

Een bromfietser, een 18 jarige inwoner uit Alblasserdam met als passagier het slachtoffer, wilde de auto inhalen. Hij passeerde hiervoor aan de zijde van het tegemoetkomend verkeer de vluchtheuvel. De automobilist zag de bromfietser niet aankomen.

Het was donker en de bromfiets was niet voorzien van verlichting. Een botsing was niet meer te vermijden, waarbij de achterop zittende passagier enkele meters verder met zijn hoofd tegen een lantaarnpaal tot stilstand kwam.

De jongen, die evenals de bestuurder van de bromfiets geen helm droeg, was waarschijnlijk op slag dood. Zowel de bestuurder van de bromfiets als de automobilist mankeren weinig. De bromfietser had enige pijn aan zijn been, de automobilist was vooral geschrokken. De politie is direct gestart met het horen van getuigen. De verkeersdienst heeft technisch onderzoek gedaan om het incident in kaart te brengen.
Provincie:
Tag(s):