zondag, 17. augustus 2008 - 12:25

17-jarige jongen overleden na aanrijding Maastunnel

Rotterdam

De 17-jarige jongen uit Amsterdam, die in de nacht van vrijdag op zaterdag zeer ernstig gewond raakte na een aanrijding bij de Maastunnel, is zaterdagmiddag aan zijn verwondingen overleden. Dit heeft de politie zondag laten weten.

De 32-jarige bestuurder uit Amsterdam is aangehouden. Bij hem is bloed afgenomen voor een bloedonderzoek. In de nacht van vrijdag op zaterdag rond drie uur reed de auto bestuurd door een 32-jarige Amsterdammer, kort nadat deze de Maastunnel uitkwam, tegen een betonnen muur op het Droogleever Fortuynplein.

In de auto zaten ook de 17-jarige Amsterdammer en een 25-jarige Rotterdammer. De 25-jarige Rotterdammer en de automobilist zijn beiden zwaar gewond en liggen nog in het ziekenhuis.

Omstanders moesten het drietal, waarvan twee bekneld zaten, uit de auto halen omdat er brand uitbrak in de auto. Kort hierna was de politie en ambulance ter plaatse en werden de slachtoffers overgebracht naar het ziekenhuis. De brandweer heeft de brand geblust.

De Technische Ongevallendienst van de Verkeerspolitie heeft sporenonderzoek verricht. De recherche van het district Centrum stelt een nader onderzoek in.
Provincie:
Tag(s):