donderdag, 25. december 2008 - 9:58

17 woningen ontruimd na brand in zonnestudio

Beneden-Leeuwen

Bij een brand in Bendeden-Leeuwen zijn afgelopen nacht 17 woningen aan het Dorpsplein ontruimd.De brand ontstond rond 0.30 uur in een zonnestudio en sloeg vervolgens over op een naastgelegen supermarkt. Niemand raakte daarbij gewond, zegt de politie.

Door nog onbekende oorzaak is bij de brand een drukopbouw ontstaan waardoor de tussenmuur van het pand en de naastgelegen supermarkt eruit werd gedrukt. Door de brand ontstond veel rookontwikkeling. Aanwezige bewoners van 17 daarboven gevestigde woningen werden daarom uit voorzorg elders in de omgeving ondergebracht.

De brandweer heeft met drie blusauto’s de brand bestreden en kon later het sein ‘brandmeester’ geven. De brandweer heeft de appartementen onder andere gecontroleerd op rookdoorslag. Bij één woning bleek het koolmonoxidegehalte te hoog te zijn, die bewoners mochten dan ook niet terug naar hun woning. Zij zijn opgevangen door familie. Hoe de brand is ontstaan is nog onduidelijk. De Technische Recherche stelt een onderzoek in naar de oorzaak. Een 20-jarige man uit de gemeente West Maas en Waal werd aangehouden omdat hij niet voldeed aan bevel of vordering van agenten.
Provincie:
Tag(s):