vrijdag, 12. december 2008 - 7:53

18 aanhoudingen en taxi inbeslaggenomen

Deventer

Samenwerkende opsporingsorganisaties hebben in de nacht van donderdag 11 op vrijdag 12 december 2008 op de rijksweg A1 in de gemeente Deventer 18 personen aangehouden tijdens de verkeerscontrole ‘Ochtendgloren’. Dit heeft de politie vrijdag 12 december laten weten.

Een taxi met een vervalst keuringsbewijs is inbeslaggenomen. In totaal zijn er 720 personenauto’s en 40 vrachtauto gecontroleerd. In 59 gevallen is er proces-verbaal opgemaakt voor uiteenlopende verkeersovertredingen. Vier bestuurders hadden teveel alcohol gedronken. Bij de vrachtauto’s is 11 keer proces-verbaal opgemaakt.

€ 7.482.457,-
Voor de belastingdienst is met behulp van kentekenleesapparatuur (ANPRCatch Ken) voor 7.482.457 euro boven water gehaald. Vier voertuigen zijn afgevoerd en drie inbeslaggenomen. De belastingdienst inde direct 1550 euro.

Zoveel mogelijk bestuurders zijn tussen 22.30 en 04.30 uur naar de parkeerplaatsen ‘Boermark’ en ‘De Hop’ geleid, waar zij in eerste instantie een blaastest aflegden.

'Loverboy'
Onder de aangehouden personen bevond zich een man die bij nader onderzoek een ‘loverboy’ bleek te zijn. Hij had twee jonge dames bij zich. Hij stond ook gesignaleerd voor een boete van 1100 euro die hij direct betaalde. De Nationale Recherche doet nader onderzoek.

Drie Litouwse verdachten zijn aangehouden voor het bezit van XTC pillen, hasj en wiet. Tevens hadden zij CS gas bij zich. De Recherche Apeldoorn doet nader onderzoek.

Inbrekerswerktuig
Drie verdachten zijn aangehouden in ingesloten in bureau Apeldoorn. In het voertuig lag inbrekerswerktuig, handschoenen en mutsen. Zij droegen dubbele kleding en waren kennelijk op pad. De auto, een Renault, waarmee zij reden is overgebracht naar bureau Apeldoorn.

Zeven personen zijn aangehouden op grond van de identificatieplicht en zijn na de juiste vaststelling van hun identiteit heengezonden. Drie personen zijn aangehouden voor het rijden onder invloed van alcoholhoudende drank. Een bestuurder die 705 ug/l (1,7 promille) reed met een ongeldig rijbewijs sinds 2000 in verband met recidive.

Een bestuurder in een buitenlands voertuig was in het bezit van 5 gr. Heroïne en cocaïne en reed eveneens onder invloed van alcoholhoudende drank. Hij is ingesloten.

De parketpolitie inde in totaal 390 euro en betekende een vonnis van 140 euro. De Douane heeft proces-verbaal opgemaakt voor het ontduiken van de BPM door twee Nederlanders die in een auto reden met een buitenlans kenteken. De politie trof naast het CS gas in een andere auto een honkbalknuppel aan. Drie voertuigen bleken onverzekerd.

Bij de vrachtauto’s constateerde de politie in 3 gevallen onvoldoende rust. Twee chauffeurs kregen een rijverbod. In vier gevallen was er onjuist gebruik van de tachograaf en is er 1330 euro direct aan boetes betaald. Twee vrachtauto’s waren te lang en één was te zwaar.

De Algemene Inspectiedienst voerde 10 controles uit. In één geval leidt dit tot een internationaal onderzoek in verband met meststoffen die zijn aangetroffen waar deze zich in het geheel niet mochten bevinden.

In beide richtingen zijn de bestuurders gecontroleerd op het gebruik van alcohol en andere overtredingen. Tevens zijn bestuurders met behulp van radar gecontroleerd op snelheid.

Het doel van deze controle is het terugdringen van alcoholmisbruik en overtredingen in het verkeer om de verkeersveiligheid op een hoger niveau te brengen. Door het terugdringen van de (midden)criminaliteit de veiligheid van burgers te vergroten en de samenwerking tussen de opsporingsorganisaties te bevorderen.

Aan deze gezamenlijke controles werkten ruim 110 personen mee van de regiopolitiekorpsen IJsselland, Twente, Noord en Oost Gelderland, de Verkeerspolitie van het Korps landelijke politiediensten, Nationale Recherche, Permanent Auto Team, Koninklijke Marechaussee, Openbaar Ministerie parket Zwolle, Parketpolitie, Douane, Centraal Bureau Motorrijtuigenbelasting Zwolle, Voedsel en Waren Autoriteit, Sociale Opsporings- en Inlichtingen Dienst, Algemene Inspectie Dienst, VROM, Parketpolitie, Rijkswaterstaat en Autobahnpolizei NI-Osnabrück NRW-Münster.
Provincie:
Tag(s):