woensdag, 5. maart 2008 - 15:38

18 jaar en tbs geëist tegen moordernaar Melanie Sijbers

Den Bosch

Achttien jaar en tbs dat was de eis van het Openbaar Ministerie woensdag tegen Peter H. die de 15-jarige Melanie Sijbers verkrachtte en vermoordde in 2006. Vorig jaar werd de 42-jarige H. al veroordeeld voor doodslag op de puber en kreeg hij 15 jaar cel en tbs. Melanie verdween op 7 september en haar lichaam werd twee weken later in de bossen bij Someren teruggevonden.

H. lokte het meisje onder valse voorwendselen mee, bond haar vast en dwong haar tot orale sex. Daarna verborg hij haar in de kofferbak van zijn auto, reed naar het bos en wurgde haar. Volgens de advocaat-generaal moet hij dan ook veroordeeld worden voor moord en niet voor doodslag.

Melanie was de vriendin van de stiefdochter (Sharon) van H. en had volgens de verdachte een seksuele relatie met hem. Onderzoek van justitie bewijst echter dat H. daarover loog en dat niemand wist van een relatie tussen hem en de 25 jaar jongere tiener. Melanie was altijd heel openhartig en zou dit zeker met haar vriendin Sharon besproken hebben.

Volgens deskundigen is het gevaar voor herhaling groot en zijn de behandelmogelijkheden voor H. beperkt. De samenleving moet dan ook tegen hem beschermd worden middels tbs. De uitspraak is op 19 maart.
Provincie:
Tag(s):