dinsdag, 30. september 2008 - 16:08

18 maanden gevangenisstraf voor ontucht via MSN

Haarlem

De rechtbank Haarlem heeft dinsdag 30 september 2008 een 24-jarige man veroordeeld tot 18 maanden gevangenisstraf waarvan 12 maanden voorwaardelijk met een proeftijd van 2 jaar.

Aan de verdachte is de bijzondere voorwaarde gesteld dat hij zich gedurende de proeftijd houdt aan de aanwijzingen van de Reclassering.

De verdachte heeft gedurende een lange periode geprobeerd verschillende jonge meisjes te verleiden tot het plegen van ontucht, zoals het naakt poseren voor een webcam. Daarnaast heeft hij een meisje gedreigd met verkrachting. De verdachte werkte planmatig en zocht contact via internet, MSN, e-mail of sms-berichten met vooral jonge meisjes. Hij maakte hen wijs dat zij op een pornosite stonden en bood aan, hen daarvan af te halen met seksuele handelingen als tegenprestatie, alleen om zichzelf (seksueel) beter te voelen.

De rechtbank rekent het de man zwaar aan dat hij volledig is voorbijgegaan aan de kwetsbaarheid van deze jonge meisjes, en heeft geprobeerd hun lichamelijke integriteit aan te tasten.
Categorie:
Tag(s):