dinsdag, 29. juli 2008 - 14:44

18 verdachten bij onderzoek vechtpartij Rheden

Rheden

Het onderzoek door de politie naar de toedracht van een grote vechtpartij op de IJsselsingel in Rheden op 4 mei 2008 is afgerond. In totaal 18 jongeren uit Arnhem, Zutphen, Rheden, Westervoort en Apeldoorn, in de leeftijd van 12 tot 22 jaar zijn als verdachten gehoord terzake openlijke geweldpleging.

Op 5 mei hield de politie al vijf jongens aan uit Rheden en Zutphen. Tijdens het verdere onderzoek werden er nog een dertiental jongeren door de politie als verdachten gehoord.

De aanleiding was een opstootje tussen twee jongens die middag in het zwembad aan de IJsselsingel. De groep jongens uit Rheden en Zutphen wachtte de groep Arnhemse jongens later op totdat zij het zwembad verlieten. Daarna raakten de beide groepen op straat slaags. De Arnhemmers raakten hierbij allen gewond.

Zes jongens deden aangifte van openlijke geweldpleging of poging tot zware mishandeling. Diverse jongens uit beide kampen liepen verwondingen op variërend van een gebroken neus tot uit de mond geslagen tanden. Een jongen raakte bewusteloos door een trap en een van hen moest zich onder doktersbehandeling laten stellen omdat hij een gegooide baksteen op zijn hand kreeg.

De politie kwam de betrokkenen op het spoor onder meer door foto’s, gemaakt met een mobiele telefoon tijdens de vechtpartij op de IJsselsingel door een getuige.
Provincie:
Tag(s):