woensdag, 21. mei 2008 - 8:35

18e Editie Papendal Games met Rutger Smith

Papendal

Op woensdag 18 juni starten vanaf 18.00 uur voor de achttiende keer de Papendal Games. Het internationale atletiekevenement wordt georganiseerd door de Stichting Papendal Games en vindt plaats op Nationaal Sportcentrum Papendal.

Een groot aantal Nederlandse toppers zal aanwezig zijn om aan de start van de Papendal Games te verschijnen. Daaronder is in ieder geval Rutger Smith, veelvuldig nationaal kampioen discuswerpen en kogelstoten, en reeds verzekerd van deelname aan de Olympische Spelen in Peking.

Op het programma staan de volgende onderdelen (onder voorbehoud):
Loopnummers: Vrouwen 100m, Mannen 110m horden, Mannen 200m, Mannen 400m, Mannen 800m, Vrouwen 800m, Mannen 1500m, Vrouwen 400m horden, Mannen 5000 meter, 100 meter Vrouwen beenamputé en 400 meter Mannen beenamputé.

Technische nummers:
Vrouwen mini meerkamp, Mannen hoogspringen, Mannen discuswerpen, Mannen polshoogspringen, Vrouwen kogelstoten en Mannen speerwerpen.

Kids Games
Behalve voor de toppers is er ’s middags een speciaal programma voor kinderen van 8 tot en met 13 jaar. Zij kunnen hun loopprestaties meten tijdens de 1K Runaway, een wedstrijd over exact 1000 meter op de beroemde blauwe baan. Iedereen kan meedoen, ongeacht of ze lid zijn van een atletiekvereniging.

De snelste loper per categorie wordt uitgenodigd om deel te nemen aan de landelijke finale van de 1K Runaway. Deze finale vindt plaats tijdens het NK Indoor voor senioren op 15 februari 2009 in Apeldoorn. Dus dan loop je tussen de echte toppers! Inschrijven voor de 1K Runaway kan via de website www.papendalgames.nl.

Luchtacrobatiek
Niet alleen op de baan, maar ook in de lucht zal spektakel te zien zijn. Frank Versteegh zal met duizelingwekkende toeren laten zien dat ook hij een snelle 400 meter neer kan zetten boven de atletiek baan.

Ook dit jaar is de toegang tot de Papendal Games dankzij de inbreng van sponsoren gratis voor alle bezoekers. Meer informatie over het evenement kunt u vinden op: www.papendalgames.nl
Provincie:
Tag(s):