zaterdag, 1. maart 2008 - 16:28

19 aanhoudingen bij grootscheepse verkeerscontrole

Helmond

Bij een grootscheepse verkeerscontrole zaterdagmorgen tussen 00.00 en 05.00 uur op de Deurneseweg en de Steenovenweg zijn negentien bestuurders aangehouden. In totaal namen 80 agenten hier aan deel. Bij de controle werd samengewerkt met Justitie, de Belastingdienst, de Koninklijke Marechaussee, de Douane en de Inspectie Verkeer en Waterstaat. Zij waren met 37 mensen aanwezig. In totaal nam de politie bij 1200 mensen een blaastest af.

Twaalf mensen bleken te veel alcohol op te hebben en werden aangehouden. Van twee van hen werd ook het rijbewijs ingevorderd. Een 44-jarige man uit Eindhoven werd aangehouden omdat hij een agent een klap tegen zijn hoofd gaf. Hij is meegenomen naar het bureau en voor verder onderzoek ingesloten. Vervolgens werd een 42-jarige man uit Deurne aangehouden voor het in bezit hebben van twee messen. Die zijn in beslag genomen en tegen hem is proces verbaal opgemaakt. Na verhoor kon de man weer naar huis.

Ook werd een 38-jarige man uit Den Haag aangehouden omdat hij zich niet kon legitimeren. Hij is voor verder onderzoek naar zijn identiteit vast gezet. Verder werden nog vier aanhoudingen gedaan. Eén vanwege het beledigen van een agent en drie personen vanwege openstaande boetes

Door de Belastingdienst werden bij de controle 5 wagens in beslag genomen vanwege belastingschulden ter hoogte van in totaal 13.000 euro. 3000 daarvan werd ter plaatse voldaan. De Inspectie Verkeer en Waterstaat controleerde op de Wet personenvervoer. Eén taxichauffeur bleek niet in het bezit van de vereiste papieren. Dat gold ook voor de bestuurder van een bus.
Provincie:
Tag(s):