donderdag, 28. augustus 2008 - 15:40

19-jarige vrouw gooit mes naar NS-conducteur

Sittard

Een 19-jarige vrouw uit Kerkrade heeft woensdag 27 augustus op het station in Spaubeek een mes naar de conducteur van een trein gegooid. De conducteur kon het mes ontwijken door een stap terug te doen.

De vrouw werd even later samen met een vriendin door de politie aangehouden. Na verhoor zijn ze beiden weer op vrije voeten gesteld. De 53-jarige hoofdconducteur uit Tilburg heeft bij de Spoorwegpolitie in Sittard aangifte gedaan.

Omstreeks 15.15 uur arriveerde de trein van Heerlen naar Sittard op station Spaubeek. Kort voor aankomst werd de hoofdconducteur door een collega van een andere trein gewaarschuwd voor twee agressieve vrouwen. Deze reizigers waren eerder in Spaubeek door de collega uit de trein gezet omdat ze zich agressief gedroegen en geen kaartje hadden.

Bij aankomst in Spaubeek zag de hoofdconducteur de genoemde vrouwen op het perron staan. Toen ze de trein betraden vroeg de conducteur hen weer uit te stappen als ze geen kaartje hebben. Daarop stapte een van de vrouwen uit maar de vrouw uit Kerkrade werd hysterisch en liep schreeuwend door de coupé. Toen de hoofdconducteur haar weer vroeg de trein te verlaten stapte ze uit maar op het perron had ze plotseling een mes in handen en uitte allerlei bedreigingen in de richting van de hoofdconducteur.

Aangezien de afstand tussen beiden niet zo groot was besloot hoofdconducteur de deuren te sluiten. Terwijl de deuren dicht gingen gooide de vrouw plotseling het mes in de richting van de hoofdconducteur. De man kon het mes ontwijken waardoor het tegen de wand van het balkon vloog. Enkele minuten later werden de twee vrouwen door een motoragent van de regiopolitie Limburg-Zuid aangehouden en overgedragen aan de Spoorwegpolitie. De vrouwen zijn na verhoor op vrije voeten gesteld. Tegen de vrouw uit Kerkrade maakt de Spoorwegpolitie proces-verbaal op voor onder andere poging tot zware mishandeling.
Provincie:
Tag(s):