donderdag, 3. april 2008 - 18:46

2000 medewerkers Maastricht UMC+ laten hartconditie testen

Maastricht

Bijna 2000 ziekenhuismedewerkers van het Maastricht Universitair Medisch Centrum+ hebben zich ingeschreven voor HAPPY azM. Deze health check wordt afgenomen in de Gezondheidsweek, die van 7 t/m 11 april in het ziekenhuis plaatsvindt. De test berekent voor iedereen persoonlijk welk risico hij of zij loopt om binnen tien jaar een hartinfarct te ontwikkelen. Met de Gezondheidsweek en HAPPY azM geeft het Maastricht UMC+ invulling aan integraal gezondheidsmanagement, waarin goed werkgeverschap en vitaliteit van de medewerkers centraal staan, meldt het universiteitsziekenhuis.

HAPPY staat voor Heart Attack Prevention Program for You. "Het is belangrijk om hier te starten, omdat mensen in Limburg 2 tot 3 keer meer kans lopen op een hartinfarct dan in andere provincies. Mogelijke oorzaak is de leefstijl van de Limburger, die onder meer minder lijkt te bewegen dan andere Nederlanders," legt cardioloog Hofstra uit.

De test is een soort 'APK-keuring voor het hart'; van iedere deelnemer wordt bloed afgenomen en lengte, gewicht, buikomvang en bloeddruk gemeten. Die strikt vertrouwelijke gegevens worden vertaald naar een risicoscore, die duidelijk maakt hoeveel kans iemand heeft om binnen 10 jaar een hartinfarct te krijgen. Die score krijgt iedereen persoonlijk toegestuurd met een op maat gesneden advies.
Provincie:
Tag(s):