maandag, 8. december 2008 - 8:59

207 km/uur zonder rijbewijs

Leidschendam

De Verkeerspolitie van het Korps landelijke politiediensten heeft zondag 7 december 2008 omstreeks 05.15 uur twee personenauto’s in beslag genomen in verband met de overschrijding van de maximum snelheid met meer dan 100%.

Een 18-jarige inwoner uit Ridderkerk reed samen met een 29-jarige inwoner van Brussel met een gecorrigeerde snelheid van 207 km/uur over de rijksweg A4.

Op dat weggedeelte gold een maximum snelheid van 100 km/uur. Ter hoogte van Leidschendam kregen beide bestuurders een stopteken. De man uit Ridderkerk had helemaal geen rijbewijs. De man uit Brussel kon zijn rijbewijs niet inleveren omdat hij dit niet bij zich had. Beide bestuurders waren ter hoogte van Rijsenhout al ingelopen op de politieauto. Hierbij kon de snelheid van de voertuigen niet exact worden vastgesteld. Op het moment dat de politieauto de snelweg verliet naar het tankstation gaven de mannen gas en duurde het even voordat de auto’s weer in het zicht waren. Eén van de passagiers is aangehouden voor belediging.
Provincie:
Tag(s):