woensdag, 25. juni 2008 - 13:36

21 sollicitanten voor burgemeestersvacature Dongeradeel

Dongeradeel

Voor de vacature van burgemeester in Dongeradeel kreeg commissaris van de Koningin John Jorritsma 21 sollicitatiebrieven. Vier brieven zijn afkomstig van vrouwelijke sollicitanten, 17 brieven zijn van mannen.

Over de politieke achtergronden van de kandidaten is het volgende bekend: negen kandidaten zijn lid van het CDA, vijf van de VVD en drie van de PvdA. Eén kandidaat is lid van Groen Links, één is lid van de ChristenUnie en één kandidaat is lid van de FNP. Van één sollicitant is de politieke achtergrond onbekend.

Onder de sollicitanten bevinden zich vier burgemeesters en acht (oud)wethouders. De andere negen sollicitanten hebben een andere bestuurlijke, ambtelijke en/of maatschappelijke achtergrond.

De commissaris van de Koningin maakt de komende tijd een selectie uit de kandidaten en legt die voor aan de vertrouwenscommissie van de gemeente Dongeradeel. Met elk van deze kandidaten voert de vertrouwenscommissie een gesprek. De vertrouwenscommissie brengt vervolgens verslag uit aan de gemeenteraad en beveelt twee kandidaten aan. De raad vergadert daar achter gesloten deuren over en maakt daarna de nummer een van de aanbevelingslijst openbaar. Mede aan de hand van deze aanbeveling volgt naar verwachting in het najaar de benoeming van de nieuwe burgemeester door de Kroon.
Provincie:
Tag(s):