vrijdag, 29. februari 2008 - 20:49

23 jongens opgepakt na vernielingen

Eefde

De politie heeft de afgelopen maand 23 jongens uit Eefde, Gorssel en Zutphen aangehouden in verband met vernielingen en openlijke geweldpleging in een periode voor en tijdens de jaarwisseling in Eefde en directe omgeving.

Op 7 januari van dit jaar werden een stapel stenen op de spoorrails van de overgang op de Damlaan gelegd hetgeen tot een gevaarlijke situatie leidde.

De vernielingen werden met name in de nieuwjaarsnacht gepleegd aan auto’s, verkeerslichten, bushokjes, spoorwegbomen en verkeersborden. Ook werden ruiten van woningen, een kerk, scholen en een cafetaria ingegooid.

Op maandag 7 januari omstreeks 16.30 uur werden er stenen op de rails gelegd ter hoogte van de Damlaan in Eefde. De voorbijkomende trein moest afremmen en had grote moeite om veilig over de stenen te komen. Het totale schadebedrag is nog niet vastgesteld.

De jongens maakten deel uit van verschillende groepen. Ze werden ten behoeve van het onderzoek aangehouden en hebben over hun aandeel een verklaring afgelegd. Sommigen hebben enkele dagen in voorarrest gezeten en een paar van hen zijn voorgeleid bij de rechter-commissaris in Zutphen en werden onder voorwaarden in vrijheid gesteld.

De officier van justitie neemt binnenkort een beslissing over een verdere strafrechtelijke vervolging van de jongelui.
Provincie:
Tag(s):