maandag, 31. maart 2008 - 8:35

24 Spijkenisser jongeren naar Cool Skool

Spijkenisse

Op maandag 31 maart 2008 start in Spijkenisse een pilot van het project Cool Skool. Het programma is gericht op voortijdige schoolverlaters en leerlingen die dreigen uit te vallen. Doel is om ze structuur en richtlijnen te bieden en te stimuleren om terug naar school gaan, hun startkwalificatie te halen of aan het werk te gaan.

In opdracht van gemeente Spijkenisse verzorgt de organisatie achter de ‘Cool Skool Scholentour’ deze pilot voor vierentwintig jongeren gedurende een periode van zes maanden. Zij krijgen trainingen op gebied van sociale vaardigheden, taalvaardigheden en gespreksvaardigheden. De jongeren gaan aan de slag met activiteiten als leren schrijven, spreken, solliciteren, agressie of conflict hanteren, plannen, organiseren en technische op- en afbouw. Ook bezoeken zij scholen en maken kennis met bedrijven.

Het geleerde wordt in de praktijk gebracht tijdens de ‘Cool Skool Scholentour’. Deze tour gaat langs scholen (VMBO, HAVO/VWO, MBO of HBO) in heel Nederland en biedt elke vrijdagmiddag een programma van twee uur, verzorgd door een bekende Nederlandse artiest en een DJ.

De bedenker van het project is Multon Vroom. Hij heeft de gemeente Spijkenisse benaderd voor samenwerking, omdat hij het gevoerde jeugdbeleid positief en actief vind. Hij is opgegroeid in Spijkenisse en werkt er tegenwoordig als leerkracht op een van de middelbare scholen. Wethouder Lewis van de gemeente Spijkenisse vindt dat het project een uitstekende bijdrage levert aan de invulling van het integraal jeugdbeleid ‘Kansen voor Iedereen’ .
Provincie:
Tag(s):