maandag, 1. september 2008 - 21:24

24+4: kortere pilpauze geeft minder klachten

Amsterdam

Het bekende "21 dagen innemen, 7 dagen stoppen-schema" van de anticonceptiepil is binnenkort verleden tijd. Maandag introduceert Bayer een geheel nieuw type anticonceptiepil. De anticonceptiepil YAZ 24+4 heeft een innameschema met 24 pillen, gevolgd door een pilpauze van 4 dagen. Naar de nieuwe pil is jarenlang onderzoek gedaan. Door het nieuwe innameschema wordt de eisprong langer onderdrukt, hebben de gebruiksters minder last van hormoonschommelingen en ervaren ze minder klachten rond de menstruatie.

Naar de nieuwe pil is jarenlang onderzoek gedaan. Door het nieuwe innameschema wordt de eisprong langer onderdrukt, hebben de gebruiksters minder last van hormoonschommelingen en ervaren ze minder klachten rond de menstruatie.

Het merendeel van de vrouwen heeft tijdens de stopweek en rond de menstruatie veel klachten. Bij dit nieuwe piltype wordt de inname van 24 actieve pillen gevolgd door 4 niet-actieve pillen.

In Amerika is de nieuwe pil een enorm succes. Vrouwen houden significant minder vocht vast, en hebben minder last van klachten als hoofdpijn, stemmingswisselingen, gespannen borsten en een opgeblazen gevoel.
Categorie:
Tag(s):