woensdag, 7. mei 2008 - 0:27

25 aanhoudingen bij bevrijdingsfeest

Wageningen

Tijdens toezicht en handhaving gedurende de bevrijdingsfeesten in Wageningen heeft de politie maandagavond en –nacht in totaal 25 aanhoudingen verricht. De meeste aanhoudingen waren wegens belediging van politieagenten, baldadigheid en vernieling.

Ook werden er bij de politie meerdere vechtpartijtjes gemeld die echter tijdig de kop in konden worden gedrukt. Vorig jaar hield de Wageningse politie tijdens de bevrijdingsfeesten veertien personen aan voor min of meer dezelfde soort vergrijpen. Echt ernstige ongeregeldheden deden zich ook dit jaar niet voor.

Een 23-jarige Wageninger werd even voor negen uur aangehouden op verdenking van het doorrijden na een aanrijding op de Sportstraat. De Wageninger bleek bovendien onder invloed van alcohol (ruim twee promille). Een 38-jarige vrouw uit Wageningen was bij de aanrijding zwaar gewond geraakt en is per traumahelikopter naar een ziekenhuis in Nijmegen gebracht.

Omstreeks half elf werd op het Plantsoen een 27-jarige man uit Almere opgepakt omdat hij met een mes op zak over straat liep. Bij de man werden bovendien verdovende middelen aangetroffen. Rond kwart over elf werd op de Haarweg een twintigjarige man uit Druten aangehouden op verdenking van inbraak. Bij de man werden enkele computers aangetroffen die hij uit een woning zou hebben gestolen. Volgens de politie waren er gedurende de bevrijdingsfeesten veel mensen op de been maar werd er kennelijk ook veel alcohol gedronken.
Provincie:
Tag(s):