zondag, 16. maart 2008 - 20:41

26 maart Dag voor mantelzorg in Meppel en Nijeveen

Woensdag 26 maart organiseren Contactpunt Mantelzorg Meppel, stichting Welzijn en de gemeente Meppel van 13.45 tot 18.00 uur een speciale middag voor alle mantelzorgers in Meppel en Nijeveen. Het wordt een bijzondere middag waarin de intensieve zorg voor anderen centraal staat. Maar dan even helemaal anders. Het thema van de middag is:Die mantel past ons allemaal. Niet iedereen trekt hem aan.

De organisatoren willen heel graag kennismaken met zoveel mogelijk mantelzorgers. Waarom? Omdat zij ons als gemeente en als contactpunt Mantelzorg het beste kunnen vertellen hoe we de mantelzorger kunnen ondersteunen. Wij streven er naar ons beleid als gemeente over mantelzorg te baseren op de persoonlijke visie en ervaringen van de mantelzorgers. Het wordt dus vooral een middag luisteren naar die ervaringen! Maar het wordt ook vooral een leuke middag voor de mantelzorgers.

Alle mantelzorgers zijn welkom. Uitnodigingen voor de middag worden woensdag 19 maart huis-aan-huis bezorgd in de hele gemeente.

Een bijzonder onderdeel van de middag is de film ‘Mieke’. Een ontroerende korte film over een oude dame die lijdt aan een ernstige vorm van dementie. Mieke (91) wordt twee ochtenden per week door Gemma Brans opgehaald uit het verzorgingshuis. In de film zien we hoe Gemma op beeldende wijze zorg verleend.
Provincie:
Tag(s):