zondag, 23. november 2008 - 16:35

260 aanhoudingen bij dance-party Gelredome

Arnhem

Het dance-event Qlimax, dat zaterdag 22 november werd gehouden in het Arnhemse Gelredome is volgens de politie rustig en in goede sfeer verlopen. Wel werden 260 personen aangehouden wegens het bezit van (hard)drugs.

De grootste hoeveelheid die bij een persoon werden aangetroffen waren 50 XTC-pillen. Daarnaast werden door de politie onder meer cocaïne en GHB in beslag genomen.

Het evenement trok zaterdag 25.000 bezoekers. Van de 260 aangehouden verdachten, waarvan het grote deel bezoekers uit het buitenland, zijn er uiteindelijk 35 gedagvaard. Verder kregen een aantal verdachten een boete opgelegd die gelijk werd afgerekend. Door justitie is een totaalbedrag van 2990 euro aan boetes geïnd.

Andere feiten
Naast de aanhouding wegens bezit van verdovende middelen hield de politie nog vier personen aan voor andere feiten. Een 21-jarige man uit Rostock (Duitsland) werd aangehouden wegens openbare dronkenschap. De man liep rond 22:40 uur dronken over de rijbaan en de busbaan aan de Batavierenweg. Hij werd aangehouden en met een boete op zak (150 euro) zondagochtend 23 november in vrijheid gesteld.

Een 30-jarige man werd rond 03:30 uur aangehouden wegens vernieling. De man zou in het stadion een aantal stoeltjes hebben vernield. Ook hij werd zondagochtend in vrijheid gesteld.

Een 22-jarige man uit Renkum en een 24-jarige man uit Ewijk werden rond 05:25 uur aangehouden. Het tweetal zou ruzie met elkaar hebben gekregen waarbij over en weer geslagen zou zijn. Tegen hen zal geen vervolging worden ingesteld; de zaak werd door justitie geseponeerd.
Provincie:
Tag(s):