vrijdag, 23. mei 2008 - 22:58

26e Vink + Veenman Triathlon Nieuwkoop zondag 1 juni 2008

Nieuwkoop

Op zondag 1 juni organiseert de Stichting Triathlon Nieuwkoop voor de 26e keer de Vink + Veenman Triathlon Nieuwkoop. Ook in 2008 is deze triathlon het Nederlands kampioenschap over de Midden Afstand, dit is inmiddels al de achtste keer.

De middenafstand triathlon bedraagt een parcours met 3 kilometer zwemmen, 81 kilometer fietsen en 20 kilometer hardlopen. Het startonderdeel zwemmen vindt plaats vanaf de jachthaven Tijsterman aan de Dorpsstraat 118. De atleten zwemmen 2 rondes en komen dan via de gracht bij de Dorpsstraat uit het water om en kleine 100 meter naar hun fietsen te lopen die in het Parc Fermée aan de Nieuwveenseweg staan. Van daaruit worden drie ronden gefietst door en in de direkte omgeving van Nieuwkoop. Het tweede wisselpunt is op het het altijd sfeervolle en drukbezochte evenemententerrein aan de Churchilllaan, van waaruit vier ronden wordt gelopen met in iedere ronde een doorkomst over het terrein, waar uiteindelijk ook de finish is.

Ook dit jaar weer wordt gestreden in de categoriën Heren, Dames en Trio's. Inschrijven kan (via de site) nog tot en met zondag 25 mei 2008, het inschrijfgeld bedraagt € 40,00. Deelnemers moeten in het bezit zijn van een geldige NTB WEDSTRIJDLICENTIE. De atletenlicentie voor 2008 is BLAUW en bevat in het NTB ledennummer een A. Deelnemers die niet in het bezit zijn van een dergelijke licentie kunnen een daglicentie kopen. De kosten hiervan bedragen € 20,00.

De organisatie gebruikt de Championchip voor de tijdregistratie. Als u een eigen chip hebt dient dit te worden vermeld op het inschrijfformulier.
Deelnemers die geen chip hebben, kunnen een chip huren voor € 2,50.

De start voor de individuele deelnemers is om elf uur, de trio's starten tien miuten later. De podiumplaatsen in 2007 waren voor :

Heren
1. Dennis Looze
2. Eddy Lamers
3. Bas Borreman
Dames
1. Yvonne van Vlerken
2. Michelle Fangmann
3. Inge Vancauwenberghe
Trio's
1. Davilexteam 2
2. Pet-Ed-Pet
3. Davilexteam 1

In verband met het evenement zijn enkele wegen in Nieuwkoop op 1 juni afgesloten of kunt u mogelijk even staande gehouden worden wanneer er deelnemers passeren.

Voor meer informatie en inschrijving kunt u de site bezoeken van de Stichting Triathlon Nieuwkoop ; www.triathlon-nieuwkoop.nl
Categorie:
Tag(s):