donderdag, 21. februari 2008 - 17:13

3 minderjarige straatrovers opgepakt voor brute beroving Groenhofbrug

Almere

Rechercheurs van District Zuid hebben dinsdagavond 19 februari en woensdagochtend 20 februari drie jongens aangehouden die worden verdacht van betrokkenheid bij de geweldadige beroving van afgelopen zondagavond bij de Groenhofbrug. Het drietal, 14, 15 en 17 jaar is woonachtig in Almere en inmiddels ingesloten en in verzekering gesteld. De recherche doet nog volop onderzoek.

Afgelopen zondagavond werd een 25-jarige inwoner uit Almere aangevallen, mishandeld en van zijn tas beroofd. Het slachtoffer belandde in het ijskoude water en werd met diverse kwetsuren opgenomen in een Flevolands ziekenhuis. Het slachtoffer mocht dinsdagmiddag het ziekenhuis verlaten en moet herstellen van zijn verwondingen.

Rechercheurs wisten al snel de verdachten in beeld te brengen en op te sporen. Dinsdagavond werden de 14-jarige en de 17-jarige verdachte in hun woning aangehouden, overgebracht naar een politiebureau en in verzekering gesteld. De derde verdachte, een 15-jarige Almeerder, kon woensdagochtend op zijn thuisadres worden gearresteerd. Ook hij werd ingesloten en in verzekering gesteld.
Rechercheurs doorzochten in Almere meerdere woningen waarbij diverse goederen in beslag werden genomen, die mogelijk afkomstig zijn van misdrijven. Het onderzoeksteam heeft sterke vermoedens dat het drietal mogelijk bij meer misdrijven betrokken is.
Provincie:
Tag(s):