maandag, 2. juni 2008 - 18:41

30 OK-punten tegen zinloos geweld

Bij OK-punt De Boekanier in Tilburg hebben op maandag 2 juni de burgemeesters Vreeman van Tilburg en Huisman van Hilvarenbeek samen de officiële opening gedaan voor 30 OKpunten in hun gemeenten. Samen met groep 8 van de Andreasschool uit Tilburg is daarna het symbool van de nieuwe OK-punten bij het monument tegen zinloos geweld gelegd.

Een OK-punt is een veilige plek waar iedereen, jong en oud, wordt opgevangen die slachtoffer of getuige is van geweld ofwel zich op een andere manier onveilig of bedreigd voelt. Tilburg had al 4 OK-punten langs de route van Reeshof naar het centrum. Nu komen er in totaal 30, waaronder 4 in Hilvarenbeek.

Na de moord op de 18-jarige Bart Raaijmakers in 2003 is op initiatief van de Twern het project 'Rees-fiets-mee' gestart waarbij toen de eerste 4 OK-punten zijn ontwikkeld. De Twern is nu ook verantwoordelijk voor de organisatie en training van de 30 OK-punten.

Er is vooral gekeken naar locaties die liggen op (fiets)routes van en naar
uitgaansgelegenheden, sportcentra en scholen. Bij elk OK-punt zijn mensen die hiervoor een training gehad hebben. Indien nodig kan een OK-punt hulp oproepen van politie of een familielid. Soms is even bijkomen en je verhaal doen genoeg.

De locaties zijn te herkennen aan een rond blauw uithangbord met de witte tekst: OK, een punt voor veiligheid. Er zijn er veel in de binnenstad van Tilburg en op de fietsroute tussen Tilburg en Hilvarenbeek. In een later stadium komen er naar verwachting nog 4 punten bij op de schoolroute naar Tilburg - Oisterwijk. Hierover neemt het college van Oisterwijk nog een besluit.
Provincie:
Tag(s):