woensdag, 24. december 2008 - 17:26

300 kilo illegaal vuurwerk in beslaggenomen

Ochten

Woensdagmiddag werd door het Regionaal Vuurwerkteam in een pand in Ochten 300 kilo illegaal vuurwerk in beslaggenomen. Het Vuurwerkteam kwam het vuurwerk op het spoor naar aanleiding van een anonieme melding.

In het pand werden ook nog 40 sloffen met sigaretten aangetroffen. Het vuurwerk, hoofdzakelijk lawinepijlen, flowerbeds en nitraten, en de sigaretten zijn in beslag genomen. De eigenaar van het pand zal nader worden verhoord.

Sinds september is er een vuurwerkteam operationeel met als doelstelling het terugdringen van de veiligheidsrisico’s (ongevallen, schade, overlast) en oneerlijke concurrentie die worden veroorzaakt door handel in verboden consumentenvuurwerk. Om deze doelstelling te bereiken wordt er actief onderzoek verricht naar de handel in illegaal vuurwerk.

Het vuurwerkteam is onderdeel van het interregionale milieurechercheteam en werkt vanuit de politiebureaus in Tiel (Gelderland-Zuid) en Velp (Gelderland-Midden). De aanpak van het vuurwerkprobleem gebeurt in overleg met onder andere de gemeenten en het Functioneel Parket van het Openbaar Ministerie.
Provincie:
Tag(s):